SLANA BAJADERA NA POSAN NAČIN

 

Sastojci: Količina:
•posni kačkavalj 800 gr
•margarin 200 gr
•prezle 50 gr
•pečeni susam 100 gr
•šampinjoni 200 gr
•crni luk 1 glavica
•beli luk 2 čena
•ulje 2 kašike
•soli po ukusu
•kideli krastavčići 3 komada
•aleva paprika 1/2 kašiči
•seckani peršun 1 kašika
•belo vino 5 kašika
•Za dekoracju :
•kačkavalj 100 gr

Uputstvo za pripremu:

  • Na teflon tiganju propržite susam,da blago porumeni. Na ulju propržite sitno sečen crni luk.Ka podtane staklast,dodati isečene šampinjone.Dinstati dok ne nestane suvišna tečnost.Dodati pri kraju izgnječen beli luk.Posoliti po ukusu.Ostavite da se prohladi. Kačkavalj izrendajte na sitno rende pa ga umutite sa margarinom.Podelite smesu na tri jednaka dela.U prvi deo stavite prezlu i susam.Dodajte nekoliko kašika belog vina dok se ne napravi kompaktna smesa.U drugi deo dodajte alevu papriku i upržene šampinjone a u treći seckane krastavce i peršun. Svaku smesu dobro sjediniti.Rastanjiti jednu preko druge da ima oblik bajadere.Odozgo posuti rendanim kačkavaljem. Dobro rashladiti i uživati u divnom ukusu.

izvor: zena.blic.rs