Tamara Kalinić: Srpski koreni na svetskoj modnoj sceni

Posted on Oct 31, 2016 | 0 comments

Tamara Kalinić: Srpski koreni na svetskoj modnoj sceni
Tamara Kalinić baš kao i Zorannah ima blog. Ova devojka živi i radi u Engleskoj i sarađuje sa najvećim svetskim modnim brendovima. Od toga i živi i to sasvim solidno.

Tamara je rođena u Sarajevu, detinjstvo je provela u Novom Sadu, a trenutno živi i radi u Brajtonu. Vodi modni blog „Glam and Glitter“ koji joj omogućio da  sarađuje sa najvećim brendovima u svetu mode i da od toga živi.

Ova devojka je završila farmaciju, a bavi se modom.

– S obzirom da je farmacija zanimanje koje zahteva pridržavanje pravila, čitanje i poznavanje standardnih operativnih procedura, moda mi se činila kao odličan način da ispoljim svoju kreativnost. Da sam se bavila nekim kreativnijim poslom, blog verovatno ne bi nikada ni nastao, ali sam ga započela upravo iz te potrebe da izrazim svoju ličnost kroz nešto za šta sam mislila da će biti samo hobi – kaže Tamara.

tamara-1

Njen blog je jedan od najpopularnijih u Velikoj Britaniji. Pitali smo je koliko dugo je trajao proces- od početka do prve zarade od bloga.

– Mislim da sam blogovala neke tri godine bez konkretne zarade. Bilo je tu malih zarada, ali ništa od čega bi se moglo živeti. Blogovala sam iz ljubavi i pošto je proces zaista dugačak, od otvaranja bloga do prve zarade ne preporučujem nikome da započinje ovo samo zbog novca. Blogovanje zahteva veliku disciplinu, profesionalnost, organizovanost ukoliko želite da se bavite njime puno radno vreme i ukoliko od svog bloga želite da napravite brend. To je sklop raznih umeća, pa pomaže i dobro oko, stil, poznavanje fotografije, videografije, ali je ogroman faktor i vaša ličnost, jer kompanije često donose odluku sa kim će sarađivati na osnovu toga koliko im se dopada stav, filozofija i ličnost nekog blogera. Osim estetike i stila i to spada u vaš brend – priča Tamara.

Engleska je skupa za život, a Tamara uspeva da finansira sasvim solidan život. Zar je moguće da su zarade u njenom poslu tako velike?
– Ovde je blogovanje jedna od najrazvijenijih grana marketinga i budućnost izveštavanja, odnosno digitalnih medija. Ukoliko jedan “Elle” časopis u Velikoj Britaniji ima cirkulaciju od 150.000 čitalaca, a moj blog 160.000 posetilaca na mesečnom nivou, brendovi vide ogromnu mogućnost za reklamiranje, a ja sam po tom pitanju prilično izbirljiva. Živim od bloga, ali tako što sarađujem isključivo sa svojim omiljenim brendovima, kao što su: Jimmy Choo, Fendi, Bally, Dior Beauty, YSL, Burberry, Lacoste, Ferragamo…

london-str-rf16-7995

A muškarci? Kakvi frajeri su njen tip?
– Nemam tip muškarca za koji bih rekla da mi se baš uvek dopadne, ali izuzetno volim inteligentne i duhovite muškarce, oni mi uvek održe pažnju. Često kažem da mi je važno da sa nekim mogu da sedim u praznoj prostoriji, danima i da mi nije dosadno.  Verovatno je to neki X faktor.

Izvor. 24sata.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *