Sramota: Opljačkan magacin humanitarne organizacije!

Posted on Oct 31, 2016 | 0 comments

Sramota: Opljačkan magacin humanitarne organizacije!
Magacin humanitarne organizacije „Čepom do osmeha” opljačkan je i iz njega je ukradeno dvoje invalidskih kolica i oko dve tone čepova koji su skupljani širom Srbije.

Gotovo da nema dana kada ne čujemo neku lošu vest koja se dogodila u voljenoj nam zemlji. U prilog tome govori i ova vest koja je više za rubriku „Verovali ili ne”.

Naime, lopovi su ukrali čepove koje je prikupljala humanitarna organizacija kako bi pomogla deci invalidima.

Boriša Petković, koji je sa suprugom Vanjom pokrenuo akciju, kaže da su on i kolege u potpunom šoku i da ne mogu da veruju da se tako nešto dogodilo te da je šteta velika, ne samo materijalna, već i psihička.

– Vrednost ukradenih čepova je oko 400.000 dinara, a samo električna kolica kupljena od prodaje čepova koštaju oko 200.000 dinara. Druga su obična, polovna, ali tu vrednost ne treba da gledamo. Ona su bila namenjena za dva bolesna dečaka tako da je njihova vrednost neprocenjiva – rekao je Petković.

Čepovi

Foto: NSU-Uživo sa novosadskih ulica

Kaže i da je za takvu pljačku bilo potrebno minimum pet-šest ljudi i barem dva kombija. Ukraden je i promo materijal kao i dva bicikla.

– Bilo je potrebno više meseci da se skupi ta količina čepova i nadam se da to neće obeshrabriti ljude dobre volje i da će akcija „Čepom do osmeha” nastaviti da živi – priča Petković u neverici.

Čepovi

Foto: NSU-Uživo sa novosadskih ulica

Policija je izvršila uviđaj, a iz Organizacije „Čepom do osmeha” mole sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa ovim događajem, da se jave policiji na broj 192.

Podsetimo, akcija „Čepom do osmeha” pokrenuta je 2014. godine sa ciljem da se prodajom čepova skupljanim u ustanovama širom Srbije deci kojima je to potrebno kupuju invalidska kolica.

Izvor: 24sata.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *